FİZİKCİDEN HETEROJEN SEVGİLİYE…
        Selam eşit bölmeli, homojen kalbimin ağırlık merkezinde bulunan aşkım…
Sözlerime vektörel büyüklüğün başlangıç noktasından başlayarak, kalbime saplanan ok yönünde devam edeceğim. Hatırlıyor musun seninle ilk etki ile elektriklendiğimiz günü? O güne kadar kalbimin nötr bir küreden bir farkı yoktu. Sanki sen benim dengeleyici kuvvetimdin. Ama bir türlü aynı noktaya etki edemedik. Maksimum aşka ulaşabilmek için aynı yönlü olmalıydık.

Derken eşit zaman aralıklarında, eşit yollar alarak sana gelmeye karar verdim. Aradan geçen onca t süreye karşılık, yer değiştirmem hep sıfır oldu. Sana ulaşmak için kuvvetten kaybedip, yoldan kazanmalıydım. Ama beni hep gözle göremediğim, sürtünme kuvveti gibi bir şey engelliyor, bu işten kazanç sağlayamıyordum. Düşündüm, bu aşkta net kuvvet sıfırdan farklı olmalı ve enerjimiz artmalıydı. Sonra yüklenmiş bir elektroskopun yaprakları gibi sana açılmaya karar verdim. Ama sana yapacağım etkinin, acaba tepkisi eşit olur muydu? Çünkü olmazsa dengede kalamazdım.

Seni her gördüğümde kalbimdeki buzun hacmi azalıp, yoğunluğu artıyordu. Ama bir türlü harekete geçip kinetik enerjimizi artıramıyorduk. Ben de en azından bu konuda yer çekimine karşı iş yapıp, en yüksek sonuca ulaşmak istiyordum. Bunun için önüme çıkan bütün sürtünmeleri ihmal etmeye karar verdim.

Seni anlamak ve çözmek, geri dönüşümü olmayan bir kimyasal olayı tersine çevirmek gibiydi. Ama biliyordum ki senin de içinde, bana karşı renklerine ayrışabilecek bir beyaz ışık vardı. Işığını görüyor, ancak sesini duyamıyordum. Biraz geç de olsa sesini duyacağıma emindim.

Zaman geçtikçe benim gerilimim seri bağlı piller gibi artıyor, ömrüm ise kısalıyordu. Bir taraftan da kısa devre olmaktan çok korkuyordum. Artık senin benim gerilimimi düşürüp,  akımımı yükseltme zamanı gelmişti.

Sana yalvarıyorum..! Ne olur benim içimdeki ateşi söndür. Çünkü benim içimdeki termometre bu kadar yüksek olan aşk ateşine dayanacak kadar genleşmesi büyük, borusu ince ve haznesi geniş değil. Senle ben, tuzun suda çözünmesi gibi homojen karışım oluşturalım.

Sıfırdan Sonsuza Seni Seviyorum…